Lajme

09/02/2018

DIPLOMATËT VIZITOJNË SPITALIN E SHËN GJON PAGËZUESIT NË ROMË

Të hënën në mëngjes, Ambasadori i Urdhrit Sovran të Maltës në Selinë e Shenjtë, Antonio Zanardi Landi, kryesoi një delegacion me ambasadorë në Spitalin e Shën Gjon Pagëzuesit.

27/11/2017

Përurohet qendra e re për komunitetin rom dhe egjiptian në Shqipëri

Organizata Shqiptare e Urdhrit të Maltës inaguroi së fundmi një qendër multidisiplinare për individët me nevoja të veçanta, dhe në veçanti për romët dhe egjiptianët.

07/11/2016

MJESHTRI I MADH FRA’ MATTHEW FESTING PRET PRESIDENTIN E SHQIPËRISË BUJAR NISHANI NË VIZITË ZYRTARE

Mëngjesin e sotëm Mjeshtri i Madh i Urdhrit Sovran të Maltës Fra’ Matthew Festing, priti në një vizitë zyrtare Presidentin e Republikës së Shqipërisë, Bujar Nishani. Presidenti u prit në oborrin e Magjistrit të Madh në Romë me nderime ushtarake dhe më pas u takua me Mjeshtrin e Madh. Presidenti Nishani shprehu mirënjohjen e tij për projektet shëndetësore dhe sociale që Urdhri i Maltës, me të cilin Shqipëria ka marrëdhënie diplomatike prej 22 vitesh, po drejton në vend.

10/09/2016

NDERIME KOMEMORATIVE ME RASTIN E 25 VJETORIT TË ORGANIZATËS SHQIPTARE TË URDHRIT TË MALTËS

Me rastin e 25 vjetorit të themelimit të Organizatës Shqiptare të Urdhrit të Maltës në Shkodër, drejtori Maranaj Marku dhe udhërrëfyesi shpirtëror Frà Gazmend Tinaj patën një audiencë me Lartësinë e Tij Më të Shquar, Princin dhe Mjeshtrin e Madh të Urdhrit Sovran të Maltës Frà Matthew Festing në Pallatin Magjistral në Romë për t'i dhënë atij një nderim përkujtimor.

20/07/2016

DITA BOTËRORE E RINISË 2016: URDHRI i MALTËS NË LINJËN E PARË ME AMBULANCA DHE MJEKË

Vullnetarët e Urdhrit Sovran të Maltës po mblidhen në Krakov, Poloni, për Ditën Botërore të Rinisë 2016, që fillon në më pak se një javë, nga 25 deri më 31 korrik.

28/06/2016

AMBASADORI PALUMBO ORGANIZON PRITJEN VJETORE ME RASTIN E SOLEMNITETIT TË SHËN GJON PAGËZUESIT

Trupi diplomatik, autoritetet lokale, komunitetet fetare dhe akademikë i bashkohen pritjes me rastin e Solemnitetit të Shën Gjon Pagëzuesit, Shenjt Mbrojtës i Urdhrit Sovran të Maltës, organizuar nga Ambasadori Stefano Palumbo.

15/06/2016

MINISTRI I PUNËVE TË JASHTME, SH.T.Z DITMIR BUSHATI, GRAND CROSS PRO MERITO MELITENSI

Ministri i Punëve të Jashtme të Shqipërisë, SH.T.Z Ditmir Bushati, u nderua me Kryqin e Madh të Urdhrit Pro Merito Melitensi.

15/06/2016

Urdhri Sovran i Maltës dhe Shqipëria nënshkruajnë Marrëveshje Bashkëpunimi

Në kuadër të marrëdhënieve të shkëlqyera që nga vendosja e marrëdhënieve diplomatike në vitin 1994, Urdhri Sovran i Maltës dhe Republika e Shqipërisë nënshkruan sot në Tiranë një marrëveshje bashkëpunimi.

28/06/2015

Ambasadori Stefano Palumbo organizon pritjen vjetore me rastin e Solemnitetit të Shën Gjon Pagëzuesit

Në kopshtet e Hotel Rogner në Tiranë u organizua një pritje me rastin e Solemnitetit të Shën Gjon Pagëzuesit, Mbrojtësit të Urdhrit Sovran të Maltës. Përfaqësues të institucioneve shqiptare morën pjesë së bashku me trupin diplomatik të akredituar në Shqipëri, përfaqësues të besimeve fetare dhe miq e simpatizues të Urdhrit.