Lajme

13/06/2022

FRA’ JOHN T. DUNLAP ËSHTË MËKËMBËSI I MJESHTRIT TË MADH

Fra’ John T. Dunlap, anëtari i Këshillit Sovran, u emërua sot në mëngjes nga Papa Francesku si Mëkëmbës i Mjeshtrit të Madh i Urdhrit të Maltës.

07/06/2022

MAGJISTRIA E MADHE SHPALL VDEKJEN E MËKËMBËSIT TË Mjeshtrit të Madh FRA’ MARCO LUZZAGO

The Grand Magistry announces, with deep sorrow, the return to the Father’s house of His Excellency the Lieutenant of the Grand Master, Fra’ Marco Luzzago.

21/05/2022

Ambasadori Palumbo takon Kryetarin e Bashkisë Shkodër z. Bardh Spahia

Më 21 Maj, Ambasadori i Urdhrit Sovran të Maltës në Shqipëri Stefano Palumbo, i shoqëruar nga Sekretari i Parë i Ambasadës z. Stiven Shala, zhvilloi një vizitë kortezie tek Kryetari i Bashkisë Shkodër, z. Bardh Spahia.

22/01/2022

Arqipeshkvi i ri i Kishёs sё Tiranё-Durrёsit, Imzot Arjan Dodaj FDC

Ambasadori i Urdhrit të Maltës në Shqipëri mori pjesë në ceremoninë e përurimit ose fillimit të misionit të Arqipeshkvit të ri Imzot Arjan Dodaj në Arqidioqezën Metropolitane Tiranë-Durrës, në Katedralen e Shën Palit.

19/01/2022

Ambasadori Palumbo takon Kryetarin e Bashkisë së Lezhës

Më datë 19 Janar, Ambasadori i Urdhrit Sovran të Maltës në Shqipëri Stefano Palumbo, i shoqëruar nga Sekretari i Parë i Ambasadës z. Stiven Shala, zhvilloi një vizitë kortezie tek Kryetari i Bashkisë Lezhë, z. Pjerin Ndreu.

26/11/2021

Ambasadori Stefano Palumbo i bashkohet festimeve me rastin e 30 vjetorit të marrëdhënieve Shqipëri – Seli e Shenjtë

Ambasadori Stefano Palumbo dhe bashkëshortja e tij, patën kënaqësinë t'i bashkohen pritjes së organizuar nga Ambasada e Republikës së Shqipërisë pranë Selisë së Shenjtë dhe Urdhrit të Maltës.

24/10/2021

Urdhri i Maltës në Shqipëri në mbështetje të evakuarve afganë

Në koordinim me Ministrinë e Punëve të Jashtme, Organizata Shqiptare e Urdhrit të Maltës është përfshirë në mënyrë aktive në mbështetjen e refugjatëve nga Afganistani që nga gushti i kaluar, kur – pas dy dekadash – trupat amerikane u larguan nga vendi.

28/06/2021

Ambasadori Stefano Palumbo organizon pritjen vjetore me rastin e Solemnitetit të Shën Gjon Pagëzuesit

Më 28 qershor, Ambasadori i Urdhrit Sovran të Maltës në Republikën e Shqipërisë, SH.T.Z Stefano Palumbo dhe bashkëshortja e tij Valérie, organizuan pritjen vjetore me rastin e Solemnitetit të Shën Gjon Pagëzuesit, Mbrojtësit të Urdhrit Sovran të Maltës.

10/02/2021

Dekorata “Nënë Tereza” për veprimtarinë 25 vjeçare të vullnetarëve shqiptarë të Urdhrit të Maltës

Në 25-vjetorin e saj, Malteser në Shqipëri ka marrë dekoratën “Nënë Tereza” për aktivitetet e saj humanitare në ndihmë të grupeve më të disavantazhuara të shoqërisë nga Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Ilir Meta.