Lajme

16/05/2023

Presidenti shqiptar bashkohet me liderët botërorë për të uruar Fra’ John Dunlap për zgjedhjen e tij si Mjeshtër i Madh i 81-të

Një ditë pas zgjedhjes së tij si kreu i Urdhrit Sovran Ushtarak të Maltës, Mjeshtri i Madh i 81-të Fra' John Dunlap mori mesazhe të shumta urimi nga…

05/05/2023

Pelegrinazhi i 65-të ndërkombëtar në Lourdes, i udhëhequr nga Mjeshtri i Madh Fra’ John Dunlap

Pelegrinazhit ndërkombëtar i 65-të i Urdhrit të Maltës në Faltoren e Zojës së Lourdes, Francë, fillon sot. Udhëheqësi i pelegrinazhit është Mjeshtri i Madh Fra' John Dunlap, në angazhimin e tij të parë zyrtar pas zgjedhjes së tij nga Këshilli i Komplet i Shtetit.

03/05/2023

Fra’ John Dunlap Mjeshtri i Madh i 81-të i Urdhrit të Maltës

Fra' John Dunlap është zgjedhur Princi dhe Mjeshtër i Madh i 81-të i Urdhrit Sovran Ushtarak të Maltës.

07/03/2023

Arqipeshkvi i Tiranë-Durrës Mgr. Arjan Dodaj u prit nga Kancelari i Madh dhe Hospedalieri i Madh

Më 7 mars, Arqipeshkvi i Arqidioqezës Tiranë-Durrës, Imzot Arjan Dodaj, u prit nga Kancelari i Madh Riccardo Paternò di Montecupo dhe Hospedalieri i Madh, Fra' Alessandro de Franciscis.

28/01/2023

KAPITULLI I PËRGJITHSHËM I JASHTËZAKONSHËM ZGJODHI KËSHILLIN SOVRAN

Kapitulli i Përgjithshëm i Jashtëzakonshëm, i kryesuar nga Mëkëmbësi i Mjeshtrit të Madh Fra' John Dunlap, zgjodhi të gjithë anëtarët e Këshillit Sovran, të cilët do të qëndrojnë në detyrë për gjashtë vjet.

05/12/2022

MËKËMBËSI I MJESHTRIT TË MADH TAKON PRESIDENTIN SHQIPTAR BAJRAM BEGAJ

Më 2 dhjetor, me rastin e festimeve të 110-vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Shqipërisë, Mëkëmbësi i Mjeshtrit të Madh, Fra’ John Dunlap, zhvilloi një takim në Romë me Presidentin e Shqipërisë, Bajram Begaj. Presidenti falenderoi Urdhrin e Maltës për aktivitetet e shumta shëndetësore dhe sociale të kryera në vend nga trupa vullnetare ‘Malteser Albania’ me mbështetjen e Ambasadës së Urdhrit.

28/11/2022

Pritja zyrtare me rastin e 110-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë

Ambasadori i Urdhrit Sovran të Maltës në Shqipëri, SH.T.Z. Stefano Palumbo ju bashkua pritjes shtetërore të organizuar nga Presidenti i Republikës, Shkëlqesia e Tij, Zoti Bajram Begaj me rastin e 110-vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë.

28/11/2022

Ambasadori nderon ish-drejtorin e Caritas në Shqipëri, At’ Antonio Leuci

Me dëshirën për të shprehur mirënjohjen më të sinqertë për dhënien e ndihmës shpirtërore për veprimtaritë e Urdhrit Sovran të Maltës në Shqipëri, Shkëlqesia e Tij, Mëkëmbësi i Mjeshtrit të Madh Fra' Marco Luzzago dhe Këshilli Sovran vendosën më 6 prill t'i akordojnë Kryqin pro piis meritis pro Merito Melitensi ish-Drejtorit të Caritas-it Shqiptar, Rev. At' Antonio Leuci.

26/06/2022

Ceremonia e marrjes së detyrës së Kapelanit të Nderit të Urdhrit të Maltës nga Shkëlqesia e Tij Imzot Arjan Dodaj

Me rastin e solemnitetit të Shën Gjon Pagëzuesit, Pajtor i Urdhrit Sovran të Maltës, të dielën e 26 qershorit në Katedralen e Tiranës u kremtua mesha e shenjtë, gjatë së cilës Shkëlqesia e Tij Imzot Arjan Dodaj, Kryeipeshkvi i Kryedioqezës së Tiranës- Durrësi, u pranua si Kapelan Nderi i Urdhrit të Maltës.