Diplomacia Humanitare

Diplomacia Humanitare

Lidhja e diplomacisë me ndihmën për të arritur tek njerëzit në nevojë

Marrëdhëniet diplomatike që gëzon Urdhri Sovran i Maltës me 113 vende dhe Bashkimin Evropian, statusi i tij i përhershëm vëzhgues në Kombet e Bashkuara dhe Marrëveshjet e Bashkëpunimit Ndërkombëtar të lidhura me mbi 50 shtete, ekzistojnë për të lehtësuar aktivitetet e tij humanitare dhe për të lejuar akses të pakufizuar dhe të mbrojtur veçanërisht. në rajonet e krizës.

Rrjeti diplomatik i Urdhrit forcon marrëdhëniet e tij me qeveritë e vendeve në të cilat vepron. Ky rrjet lejon që programet e tij mjekësore të integrohen në sistemet kombëtare dhe rajonale të kujdesit shëndetësor dhe të lehtësojnë importimin e pajisjeve të kujdesit shëndetësor për të arritur sa më shpejt të jetë e mundur njerëzit në nevojë.

Një shembull është Myanmari, ku agjencia e ndihmës botërore e Urdhrit të Maltës, Malteser International, është lejuar të veprojë që nga viti 2001, kur ishte ende jashtëzakonisht e vështirë për organizatat e huaja të ndihmës të punonin në vend. Malteser International ishte një nga organizatat e pakta ndërkombëtare në gjendje të fillonte një operacion të menjëhershëm ndihme pasi ciklon Nargis goditi vendin në 2008, duke kanalizuar ndihmën ndërkombëtare në rajonet e prekura.

Për shkak të statusit të tij si një institucion neutral, apolitik dhe i pavarur dhe rolit të tij humanitar dhe aktiviteteve të vazhdueshme në 120 vende, Urdhri Sovran i Maltës është në gjendje të ndërhyjë si ndërmjetësues në konflikte.