News

07/03/2023

Arqipeshkvi i Tiranë-Durrës Mgr. Arjan Dodaj u prit nga Kancelari i Madh dhe Hospedalieri i Madh

Më 7 mars, Arqipeshkvi i Arqidioqezës Tiranë-Durrës, Imzot Arjan Dodaj, u prit nga Kancelari i Madh Riccardo Paternò di Montecupo dhe Hospedalieri i Madh, Fra' Alessandro de Franciscis.

28/01/2023

KAPITULLI I PËRGJITHSHËM I JASHTËZAKONSHËM ZGJODHI KËSHILLIN SOVRAN

Kapitulli i Përgjithshëm i Jashtëzakonshëm, i kryesuar nga Mëkëmbësi i Mjeshtrit të Madh Fra' John Dunlap, zgjodhi të gjithë anëtarët e Këshillit Sovran, të cilët do të qëndrojnë në detyrë për gjashtë vjet.

05/12/2022

MËKËMBËSI I MJESHTRIT TË MADH TAKON PRESIDENTIN SHQIPTAR BAJRAM BEGAJ

Më 2 dhjetor, me rastin e festimeve të 110-vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Shqipërisë, Mëkëmbësi i Mjeshtrit të Madh, Fra’ John Dunlap, zhvilloi një takim në Romë me Presidentin e Shqipërisë, Bajram Begaj. Presidenti falenderoi Urdhrin e Maltës për aktivitetet e shumta shëndetësore dhe sociale të kryera në vend nga trupa vullnetare ‘Malteser Albania’ me mbështetjen e Ambasadës së Urdhrit.

28/11/2022

Pritja zyrtare me rastin e 110-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë

Ambasadori i Urdhrit Sovran të Maltës në Shqipëri, SH.T.Z. Stefano Palumbo ju bashkua pritjes shtetërore të organizuar nga Presidenti i Republikës, Shkëlqesia e Tij, Zoti Bajram Begaj me rastin e 110-vjetorit të shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë.

28/11/2022

Ambasadori nderon ish-drejtorin e Caritas në Shqipëri, At’ Antonio Leuci

Me dëshirën për të shprehur mirënjohjen më të sinqertë për dhënien e ndihmës shpirtërore për veprimtaritë e Urdhrit Sovran të Maltës në Shqipëri, Shkëlqesia e Tij, Mëkëmbësi i Mjeshtrit të Madh Fra' Marco Luzzago dhe Këshilli Sovran vendosën më 6 prill t'i akordojnë Kryqin pro piis meritis pro Merito Melitensi ish-Drejtorit të Caritas-it Shqiptar, Rev. At' Antonio Leuci.

26/06/2022

Ceremonia e marrjes së detyrës së Kapelanit të Nderit të Urdhrit të Maltës nga Shkëlqesia e Tij Imzot Arjan Dodaj

Me rastin e solemnitetit të Shën Gjon Pagëzuesit, Pajtor i Urdhrit Sovran të Maltës, të dielën e 26 qershorit në Katedralen e Tiranës u kremtua mesha e shenjtë, gjatë së cilës Shkëlqesia e Tij Imzot Arjan Dodaj, Kryeipeshkvi i Kryedioqezës së Tiranës- Durrësi, u pranua si Kapelan Nderi i Urdhrit të Maltës.

13/06/2022

FRA’ JOHN T. DUNLAP ËSHTË MËKËMBËSI I MJESHTRIT TË MADH

Fra’ John T. Dunlap, anëtari i Këshillit Sovran, u emërua sot në mëngjes nga Papa Francesku si Mëkëmbës i Mjeshtrit të Madh i Urdhrit të Maltës.

07/06/2022

MAGJISTRIA E MADHE SHPALL VDEKJEN E MËKËMBËSIT TË Mjeshtrit të Madh FRA’ MARCO LUZZAGO

The Grand Magistry announces, with deep sorrow, the return to the Father’s house of His Excellency the Lieutenant of the Grand Master, Fra’ Marco Luzzago.

21/05/2022

Ambasadori Palumbo takon Kryetarin e Bashkisë Shkodër z. Bardh Spahia

Më 21 Maj, Ambasadori i Urdhrit Sovran të Maltës në Shqipëri Stefano Palumbo, i shoqëruar nga Sekretari i Parë i Ambasadës z. Stiven Shala, zhvilloi një vizitë kortezie tek Kryetari i Bashkisë Shkodër, z. Bardh Spahia.