This website uses technical and assimilated cookies as well as user-profiling third party cookies in a grouped format to simplify online navigation and to protect the use of services. To find out more or to refuse consent to the use of one or any of the cookies, click here . Closing this banner, browsing this page or clicking on anything will be taken as consent to the use of cookies.

Close

Marrëdhëniet Bilaterale

Marrëdhëniet Bilaterale

Marrëdhëniet dypalëshe me 112 shtete

Taktivitetet diplomatike të Urdhrit Sovran të Maltës janë të lidhura ngushtë me misionin e tij humanitar: prania e misioneve diplomatike të akredituara në më shumë se 100 vende të botës mbështet aktivitetet e Urdhrit.

Në fushën politike ndërkombëtare, Urdhri i Maltës është neutral, i paanshëm dhe jopolitik. Për shkak të këtyre karakteristikave, ai mund të veprojë si ndërmjetësues sa herë që një shtet kërkon ndërhyrjen e tij për të ndihmuar në zgjidhjen e një mosmarrëveshjeje.

Urdhri Sovran i Maltës ka marrëdhënie diplomatike me 112 vende:

EVROPA:
Shqipëri | Austri | Bjellorusi | Bosnje-Hercegovinë | Bullgari | Kroacia | Qipro | Republika Çeke | Estonia | Gjermani | Greqi | Hungari | Itali | Letoni | Lihtenshtajni | Lituani | Maltë | Moldavia | Monako | Mali i Zi | Maqedonia e Veriut | Polonia | Portugali | Rumani | Federata Ruse* | San Marino | Serbia | Selia e Shenjtë | Sllovakia | Slloveni | Spanja | Ukrainë

* Marrëdhëniet me Federatën Ruse mbahen përmes një misioni special diplomatik.

AMERIKA:
Antigua dhe Barbuda | Argjentinë | Bahamas, | Belize | Bolivia | Brazil | Kili | Kolumbi | Kosta Rika | Kuba | Republika Domenikane | Ekuador | El Salvador | Grenada | Guatemala | Guajana | Haiti | Honduras | Nikaragua | Panama | Paraguaj | Peru | Shën Luçia | Shën Vincenti dhe Grenadinet | Surinami | Uruguai | Venezuela
AFRIKA:
Angola | Benin | Burkina Faso | Kamerun | Kepi Verde | Afrika Qendrore | Çad | Komore | Kongo, Republika Demokratike e | Kongo, Republika e | Bregu i Fildishtë | Egjipt | Guinea Ekuatoriale | Eritrea | Etiopi | Gabon Guinea | Guinea-Bissau | Kenia | Lesotho | Liberi | Madagaskar | Mali | Mauritani | Mauritius | Marok | Mozambik | Namibia | Nigeri | Sao Tome dhe Principe | Senegali | Seychelles | Sierra Leone | Somali | Sudan | Sudani i Jugut | Togo
AZIA:
Afganistan | Armeni | Kamboxhia | Gjeorgji | Jordan | Kazakistan | Liban | Filipine | Taxhikistan | Tajlandë | Timor-Leste | Turkmenistan
OQEANIA:
Kiribati | Ishujt Marshall | Mikronezi | Nauru

Urdhri Sovran i Maltës ka marrëdhënie zyrtare me:

Belgjikën | Francën | Luksemburgun | Zvicrën | Kanadanë

Urdhri Sovran i Maltës ka marrëdhënie në nivel Ambasadori me:

Palestinën

Ambasada e Urdhrit Sovran të Maltës në Shqipëri

“Rruga Abdi Kazazi, 34, H 11, kati 5”, 1010 - Tirana, Albania

Tel: +3554 222 0240 - Email: [email protected]