News

Ambasadori Palumbo dhe Arqipeshkvi Dodaj organizojnë pritje për delegacionin rinor të Malteser Gjermani

Ambasadori Palumbo dhe Arqipeshkvi Dodaj organizojnë pritje për delegacionin rinor të Malteser Gjermani
24/03/2024

Malteser Youth Germany nisi vizitën e saj njëjavore në Shqipëri në ditën që Kisha Katolike feston të Dielën e Larit. Pas meshës së shenjtë, Ambasadori Stefano Palumbo së bashku me Arqipeshkvin e Tiranë-Durrës, Imzot Arjan Dodaj, mirëpritën vullnetarët e rinj gjermanë në kurinë arqipeshkvore të Katedrales së Shën Palit në Tiranë.

Pas fjalëve përshëndetëse të Arqipeshkvit dhe Ambasadorit, të rinjtë morën pjesë në pritjen e ofruar për nder të tyre për të festuar fillimin e një rrugëtimi për të zbuluar veprimtaritë vullnetare të Urdhrit të Maltës në Shkodër dhe Lezhë.

Ndër të ftuarit e nderuar të pranishëm ishin Konsullja e Përgjithshme e Italisë në Vlorë, znj. Iva Palmieri, e shoqëruar nga Zëvendëskonsulli Antonio Rapisardi, Kalorës i Urdhrit të Maltës dhe Konsulli i Nderit i Maltës në Shqipëri, z. Tomë Preku.

Ambasadori Palumbo dhe Arqipeshkvi Dodaj u angazhuan aktivisht me të rinjtë, duke shkëmbyer ide dhe këndvështrime në një debat të gjallë të pasur me reflektim shpirtëror.

Kategoria: Lajme