Lajme

27/11/2023

Pritja zyrtare e Kryetarit të Bashkisë së Tiranës në prag të 111-vjetorit të Pavarësisë

Në prag të 111-vjetorit të Pavarësisë, kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, organizoi një pritje për nder të shqiptarëve nga e gjithë bota të mbledhur në Tiranë për të festuar ditën e Pavarësisë, në Pallatin e Brigadave.

30/10/2023

Ambasadori merr pjesë në pelegrinazhin tradicional në Loreto

Ambasadori Stefano Palumbo, duke përfaqësuar Ambasadën e Urdhrit të Maltës në Shqipëri, së fundmi iu bashkua pelegrinazhit vjetor në Faltoren e Zojës së Loretos në rajonin e Marches.

22/10/2023

Vizitë kortezie tek Kryetari i ri i Bashkisë Shkodër

Ambasadori i Urdhrit të Maltës në Shqipëri, Stefano Palumbo, së bashku me Këshilltarin e Ambasadës Massimo Fantechi dhe Sekretarin e Parë Stiven Shala ndërmorën së fundmi një vizitë kortezie për t'i shprehur urimet e tij Kryetarit të sapozgjedhur të Bashkisë së Shkodrës.

14/10/2023

Festimet e Ditës Botërore të Urdhrit të Maltës në Shqipëri

Shqipëria iu bashkua kremtimit global të Ditës Botërore të Urdhrit të Maltës me evente të zhvilluara në dy qytete, Shkodër dhe Lezhë. Këto evente u bënë të mundura nga grupe të përkushtuara vullnetarësh, duke përfshirë infermierë dhe mjekë, duke ofruar kontrolle mjekësore falas në tre vende të ndryshme, duke dhënë një ndikim të rëndësishëm në komunitetet lokale.

13/10/2023

Nderim për trashëgiminë e të lumit Gerard: Mesha përkujtimore në Shkodër

Një ngjarje e rëndësishme dhe solemne u zhvillua së fundmi në Shënjtëroren Zoja e Këshillit të Mirë, në Shkodër. Ambasadori Stefano Palumbo dhe stafi diplomatik patën nderin të merrnin pjesë në një meshë të veçantë përkujtimore kushtuar të Lumit Gerard, themeluesit të Urdhrit të Maltës.

01/08/2023

Ambasadori Palumbo në Urdhrin Mbretëror të Skënderbeut

Ambasadori i Urdhrit Sovran të Maltës në Shqipëri, SH.T.Z Stefano Palumbo, u emërua nga HRH Princi i Kurorës Leka II i shqiptarëve në Urdhrin Mbretëror të Skënderbeut, në gradën e Oficerit të Madh.

26/06/2023

Ambasadori Stefano Palumbo organizoi pritjen vjetore me rastin e solemnitetit të Shën Gjon Pagëzuesit

Më 26 qershor, Ambasadori i Urdhrit Sovran të Maltës në Republikën e Shqipërisë, SH.T.Z. Stefano Palumbo dhe bashkëshortja e tij Valérie organizuan pritjen vjetore me rastin e Solemnitetit të Shën Gjon Pagëzuesit, Shenjt mbrojtës i Urdhrit Sovran të Maltës.

22/06/2023

Deklarata e Mjeshtrit të Madh Fra’ John Dunlap mbi emërimin e Kardinalit Ghirlanda si Cardinalis Patronus i ri

“Ne jemi të nderuar nga vendimi i Papa Françeskut për të emëruar Eminencën e Tij Kardinalin Gianfranco Ghirlanda si Cardinalis Patronus të Urdhrit të Maltës.

30/05/2023

Princi Leka II pritet në Pallatin Magjistral nga Mjeshtri i Madh Fra’ John Dunlap

Princi Leka II, trashëgimtari i vetëm i familjes mbretërore shqiptare, u prit në Pallatin Magjistral nga Mjeshtri i Madh Fra’ John Dunlap.