News

Ambasadorit Palumbo takon Kryetarin e Këshillit të Qarkut Berat

Ambasadorit Palumbo takon Kryetarin e Këshillit të Qarkut Berat
22/03/2024

Ambasadori i Urdhrit të Maltës në Tiranë takoi Kryetarin e Këshillit të Qarkut të Beratit, z. Donald Molishti, më 22 mars, gjatë udhëtimit të tij për të njohur Shqipërinë e Jugut me Urdhrin Sovran në kuadër të festimeve me rastin e 30 vjetorit të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike mes dy shteteve.

Vizita mundësoi një shkëmbim të këndshëm informacioni mbi realitetin e Urdhrit të Maltës në veri të Shqipërisë dhe në mbarë botën dhe u fokusua në veprimet e mundshme në jug të vendit dhe veçanërisht në qytetin e mrekullueshëm të Beratit, i cili ka mbetur i paprekur në histori dhe shkëlqimin artistik ndër shekuj.

Në takim morën pjesë edhe Konsullja e Përgjithshme e Italisë në Vlorë, znj. Iva Palmieri, e shoqëruar nga zv/konsulli z. Antonio Rapisardi dhe korrespondenti konsullor i Italisë në Berat, z. Vladimir Cela.

Kategoria: Lajme