News

Audienca me Atin e Shenjtë hap ditën e fundit të Konferencës së Ambasadorëve të Urdhrit të Maltës

Audienca me Atin e Shenjtë hap ditën e fundit të Konferencës së Ambasadorëve të Urdhrit të Maltës
27/01/2024

Dita e tretë dhe e fundit e Konferencës së Ambasadorëve të Urdhrit Sovran Ushtarak të Maltës u hap këtë mëngjes ndërsa Ati i Shenjtë priti në audiencë private të gjithë ambasadorët pjesëmarrës.

Sesioni i mëngjesit i kushtohet kryesisht çështjeve që kanë të bëjnë me komunikimin institucional dhe diplomatik, skenarëve dhe sfidave për komunikim efektiv, instrumenteve dhe strategjisë për menaxhimin e komunikimit gjatë krizave dhe diplomacisë kulturore si burim komunikues. Si përfundim, një fokus në mjetet e komunikimit të Magjistrit të Madh për diplomacinë humanitare dhe fetare të Urdhrit të Maltës.

Në pasdite, Ambasadorët e Urdhrit do të fokusohen në çështjen delikate të luftimit të urdhrave të rremë dhe menaxhimit dhe racionalizimit të aseteve të Urdhrit të Maltës.

Interesim të madh zgjuan dje refleksionet e At Paolo Benanti, Këshilltar i AI i Atit të Shenjtë, mbi marrëdhënien e ndërlikuar mes njerëzimit dhe inteligjencës artificiale. Kjo u pasua nga një panel i nivelit të lartë mbi temat e ndihmës humanitare dhe diplomacisë dhe dialogut ndërfetar, dimensionet e tyre etike dhe sfidat operacionale në kontekstin aktual ndërkombëtar, në të cilin morën pjesë folës autoritar, si Kardinali Gianfranco Ravasi, President i Këshillit Pontifikal për Kulturën, Giuliano Amato, ish-kryeministri italian, Cindy McCain, Drejtoreshë Ekzekutive e Programit Botëror të Ushqimit dhe Amy Pope, Drejtore e Përgjithshme e Organizatës Ndërkombëtare për Migracionin.

Konferenca u mbyll me një fjalim interesant të kardinalit Lorenzo Baldisseri, Sekretar i Përgjithshëm Emeritus i Sinodit të Ipeshkvinjëve, i cili ilustroi disa përvoja të diplomacisë së Vatikanit.

Kategoria: Lajme