News

Ceremonia e marrjes së detyrës së Kapelanit të Nderit të Urdhrit të Maltës nga Shkëlqesia e Tij Imzot Arjan Dodaj

Ceremonia e marrjes së detyrës së Kapelanit të Nderit të Urdhrit të Maltës nga Shkëlqesia e Tij Imzot Arjan Dodaj
26/06/2022

Me rastin e solemnitetit të Shën Gjon Pagëzuesit, Pajtor i Urdhrit Sovran të Maltës, të dielën e 26 qershorit në Katedralen e Tiranës u kremtua mesha e shenjtë, gjatë së cilës Shkëlqesia e Tij Imzot Arjan Dodaj, Kryeipeshkvi i Kryedioqezës së Tiranës- Durrësi, u pranua si Kapelan Nderi i Urdhrit të Maltës.

Ambasadori i Urdhrit Sovran të Maltës në Shqipëri, SH.T.Z. Stefano Palumbo, njoftoi se SH.T.Z. Mëkëmbësi i Mjeshtrit të Madh i ndjeri Fra ‘Marco Luzzago dhe Këshilli Sovran kanë pranuar Msgr. Arjan Dodaj në Urdhrin Sovran Ushtarak të Shën Gjonit të Jeruzalemit, i njohur si Urdhri Sovran i Maltës dhe Kryeipeshkvi u përgjigj: “Me ndihmën e Zotit të Plotfuqishëm dhe mbrojtjen e Virgjëreshës së Bekuar të Monte Filermos, të Shën Gjonit Pagëzuesit dhe të Lumit Gerardo, marr përsipër të përpiqem për përsosjen e jetës së krishterë sipas besimit tonë katolik, sipas detyrave të shtetit tim dhe në frymën dhe traditat e Urdhrit, duke iu përkushtuar bujarisht shërbimit të tij.

Ceremonia solemne u zhvillua në katedralen e Shën Palit në Tiranë dhe u shoqërua nga Nunci Apostolik në Shqipëri, Shkëlqesia e Tij Msgr. Luigi Bonazzi, Mons. Henricus Veldkamp, ​​kancelari i Kurisë, Msgr. Jerome Ndo Mih President i Fondacionit Zoja e Këshillit të Mirë dhe Famullitari i Kishës Jezuite të Tiranës At Zef Bisha, në prani të Shkëlqesisë së Tij Asti Bakallbashi Peshkop i Kishës Ortodokse të Shqipërisë, Myftiut të Shqipërisë Eminenca e Tij Bujar Spahiu Kryetar i Komunitetit Mysliman Sunit të Shqipërisë dhe Pastor Ylli Doci, Kryetar i Aleancës Ungjillore Shqiptare.

I pranishëm në ceremoni ishte Lartmadhëria e Tij Mbretërore Trashëgimtari Princi Leka II i Shqipërisë, i shoqëruar nga Këshilltari i Oborrit Mbretëror, z. Armer Juka, së bashku me autoritete të shumta institucionale të vendit dhe përfaqësues të trupit diplomatik. Në rolin e mjeshtrit të ceremonive, I pranishëm ishte edhe Maurizio Bettoja, Kalorës i Nderit dhe Devotshmërisë së Urdhrit të Maltës dhe sakristan i Kapelës së Magjistraturës.

Kategoria: Lajme