News

Princi Leka II pritet në Pallatin Magjistral nga Mjeshtri i Madh Fra’ John Dunlap

Princi Leka II pritet në Pallatin Magjistral nga Mjeshtri i Madh Fra’ John Dunlap
30/05/2023

Princi Leka II, trashëgimtari i vetëm i familjes mbretërore shqiptare, u prit në Pallatin Magjistral nga Mjeshtri i Madh Fra’ John Dunlap. Bisedimet, ku morën pjesë edhe Kancelari i Madh Riccardo Paternò di Montecupo dhe Ambasadori i Urdhrit të Maltës në Shqipëri, Stefano Palumbo, u fokusuan në marrëdhëniet e shkëlqyera diplomatike, tridhjetëvjetori i të cilave do të festohet vitin e ardhshëm dhe në aktivitetet e shumta mjekësore dhe sociale të kryera nga Urdhri i Maltës në Tokën e Shqiponjave.

Në fjalën e tij, Princi Leka II deklaroi se si “sfidat dhe trazirat me të cilat përballet bota sot kërkojnë ndihmën e Urdhrit të Maltës, me vokacionin dhe karizmën e tij të veçantë. Një bastion i vlerave të Evropës së Krishterë, besnik ndaj traditave të saj, Urdhri Sovran i Maltës ka treguar kapacitetin e tij për inovacion dhe dialog, të domosdoshëm për të përballur realitetet e panoramës globale.

Kategoria: Lajme