News

Festimet e Ditës Botërore të Urdhrit të Maltës në Shqipëri

Festimet e Ditës Botërore të Urdhrit të Maltës në Shqipëri
14/10/2023

Shqipëria iu bashkua kremtimit global të Ditës Botërore të Urdhrit të Maltës me evente të zhvilluara në dy qytete, Shkodër dhe Lezhë. Këto evente u bënë të mundura nga grupe të përkushtuara vullnetarësh, duke përfshirë infermierë dhe mjekë, duke ofruar kontrolle mjekësore falas në tre vende të ndryshme, duke dhënë një ndikim të rëndësishëm në komunitetet lokale. Nisma synonte të adresonte nevojat e komunitetit për kujdesin shëndetësor, duke promovuar frymën e shërbimit që përcakton Urdhrin e Maltës.

Kjo ditë shënoi Ditën e parë Botërore të Urdhrit të Maltës në Shqipëri dhe festimet u pritën me entuziazëm dhe mirënjohje nga komunitetet vendase. Ngjarja simbolizonte një angazhim për solidaritetin global dhe vlerat e përbashkëta të Urdhrit të Maltës.

Ambasadori, Këshilltari Massimo Fantechi dhe Sekretari i Parë i Ambasadës Stiven Shala bënë një vizitë në stendat e vendosura në Shkodër. Gjatë vizitës së tij, Ambasadori gjeti kohë për t’u takuar me vullnetarët dhe stafin e përkushtuar që kontribuan në suksesin e shtrirjes mjekësore. Ai shprehu mirënjohjen e tij të përzemërt për shërbimin e tyre vetëmohues dhe pranoi ndikimin pozitiv që ata dhanë në jetën e njerëzve të cilëve u shërbenin.

Në kulmin e një dite shpërblyese të mbushur me qëllim dhe përkushtim, vullnetarët u nderuan me certifikata të merituara. Përkushtimi dhe përpjekjet e tyre të palodhura dhanë një ndikim të rëndësishëm dhe ne jemi mirënjohës për kontributin e tyre të paçmuar.

Një falenderim i veçantë shkon për Maranaj Marku për orkestrimin e aktiviteteve të ditës me përsosmëri. Aftësitë e tij dhe të stafit të tij të jashtëzakonshëm siguruan një përvojë të qetë dhe përmbushëse për të gjithë të përfshirët.

Kategoria: Lajme