News

Pelegrinazhi i 65-të ndërkombëtar në Lourdes, i udhëhequr nga Mjeshtri i Madh Fra’ John Dunlap

Pelegrinazhi i 65-të ndërkombëtar në Lourdes, i udhëhequr nga Mjeshtri i Madh Fra’ John Dunlap
05/05/2023

Pelegrinazhit ndërkombëtar i 65-të i Urdhrit të Maltës në Faltoren e Zojës së Lourdes, Francë, fillon sot. Udhëheqësi i pelegrinazhit është Mjeshtri i Madh Fra’ John Dunlap, në angazhimin e tij të parë zyrtar pas zgjedhjes së tij nga Këshilli i Komplet i Shtetit. Shumë nga kapitularët udhëtuan për në Lourdes direkt nga Roma.

Ky angazhim tradicional i anëtarëve dhe vullnetarëve të Urdhrit për të shoqëruar të Sëmurët në Shpellën e Massabielle po zhvillohet për të dytën herë radhazi pas ndërprerjes së detyruar në 2020 dhe 2021, për shkak të pandemisë Covid-19.

Këtë vit numri i pjesëmarrësve pothuajse është kthyer në nivelet para pandemisë: janë mbi 6000 pjesëmarrës, përfshirë të sëmurë, anëtarë, vullnetarë, një shenjë e qartë besimi dhe shprese. Pelegrinët që vijnë në Lourdes janë të 41 kombësive të ndryshme, me një pjesëmarrje të madhe nga Lindja e Largët, veçanërisht nga Hong Kongu, Singapori, Filipinet dhe Australia. Pelegrinë dhe të sëmurë po vijnë edhe nga Amerika e Jugut dhe Afrika, e sigurisht edhe nga Evropa. Grupet më të mëdha janë nga Franca (1,300), Italia (1,200) dhe SHBA (1,000).

Ambasadori Stefano Palumbo iu bashkua pelegrinazhit të 65-të. Pelegrinazhit iu bashkuan edhe një grup vullnetarësh shqiptarë të udhëhequr nga Dr. Maranaj Marku i Organizatës Shqiptare të Urdhrit të Maltës.

Nga 6,000 pjesëmarrës, janë 1,077 të sëmurë, nga të cilët 201 janë fëmijë nën moshën 12 vjeç; 191 priftërinj, 14 dhjakë, 878 pelegrinë, 228 mjekë, 135 infermierë.

Mesha e së dielës do të kremtohet nga kardinali Silvano Maria Tomasi, delegat special i Papës në Urdhrin e Maltës. Në pelegrinazhin Marian, përveç Mjeshtrit të Madh, do të marrin pjesë edhe anëtarë të Këshillit Sovran dhe Prelati, Imzot Jean Laffitte.

Kategoria: Lajme