This website uses technical and assimilated cookies as well as user-profiling third party cookies in a grouped format to simplify online navigation and to protect the use of services. To find out more or to refuse consent to the use of one or any of the cookies, click here . Closing this banner, browsing this page or clicking on anything will be taken as consent to the use of cookies.

Close

MBAJTËSI I POZICIONIT TË MJESHTRIT TË MADH

Epror fetar dhe sovran i Urdhrit të Maltës

Mbajtësi i pozicionit të Mjeshtrit të Madh zgjidhet nga Këshilli Komplet i Shtetit për një mandat prej një viti nga radhët e Kalorësve Profesorë.

Sipas Kushtetutës, si Epror dhe Sovran fetar, ai duhet t’i përkushtohet plotësisht zhvillimit të veprave të Urdhrit dhe të japë shembullin e të jetuarit sipas parimeve të krishtera për të gjithë anëtarët e Urdhrit. Ai është i veshur me autoritete supreme.

Së bashku me Këshillin Sovran, Mbajtësi i pozicionit të Mjeshtrit të Madh nxjerr masat legjislative që nuk mbulohen nga Kushtetuta, shpall aktet e qeverisë, menaxhon pasuritë financiare, ratifikon marrëveshjet ndërkombëtare dhe thërret Kapitullin e Përgjithshëm.

Shtetet me të cilat Urdhri ka marrëdhënie diplomatike e njohin Mbajtësin e pozicionit të Mjeshtrit të Madh me prerogativat, imunitetet dhe nderimet e rezervuara për krerët e shteteve.
Mbajtësi i pozicionit të Mjeshtrit të Madh banon në selinë e qeverisë së Urdhrit, Pallatin Magjistral në Romë.

title

Mbajtësi i pozicionit të Mjeshtrit të Madh, SH.T Fra' John T. Dunlap

Fra ‘John T. Dunlap lindi në Otava, Kanada, në vitin 1957. Pas studimeve në Universitetin e Nicës, ai u diplomua në Universitetin e Otavës, dhe më pas mori diplomën e tij në Jurik nga Universiteti Western Ontario. Atij i është dhënë një diplomë nderi në Shërbimin Publik Universiteti John Cabot i Romës.

Fra’ John Dunlap është një avokat në shtetin e Nju Jorkut dhe një avokat i provincës së Ontarios. Në vitin 1986, ai iu bashkua firmës ligjore të Dunnington, Bartholow & amp; Miller në Nju Jork, duke u bërë partner në 1993. Ai është i specializuar në ligj për korporata dhe emigrim. Jurist me famë ndërkombëtare, ai është këshilltar ligjor që nga viti 1997 pranë Misionit të Përhershëm të Selisë së Shenjtë në Kombet e Bashkuara.

I pranuar në Urdhrin e Maltës në vitin 1996, ai bëri premtimet e përkohshme si Kalorës i Drejtësisë në vitin 2004. Në vitin 2006 ai u zgjodh Regjent i parë (epror fetar), i Nën-Priorisë së Zojës së Lourdes me qendër në Nju Jork. Më 7 qershor 2008, ai bëri betimet solemne si anëtari i parë amerikan.

Në vitin 2009 Dunlap u zgjodh për një mandat pesë-vjeçar si anëtar i Këshillit Sovran. Ai është rizgjedhur për mandate të tjera pesëvjeçare nga Kapitulli i Përgjithshëm – organi zgjedhor i Urdhrit – në 2014 dhe 2019.

Për më shumë se një dekadë ai shërbeu në Urdhrin e Maltës si President i Komisionit për Mbrojtjen e Emrave dhe Emblemave si dhe si Përfaqësues pranë Aleancës së Urdhrave të Shën Gjonit.

Ambasada e Urdhrit Sovran të Maltës në Shqipëri

“Rruga Abdi Kazazi, 34, H 11, kati 5”, 1010 - Tirana, Albania

Tel: +3554 222 0240 - Email: [email protected]