This website uses technical and assimilated cookies as well as user-profiling third party cookies in a grouped format to simplify online navigation and to protect the use of services. To find out more or to refuse consent to the use of one or any of the cookies, click here . Closing this banner, browsing this page or clicking on anything will be taken as consent to the use of cookies.

Close

News

Ambasadori Palumbo takon Kryetarin e Bashkisë së Lezhës

19/01/2022 


Më datë 19 Janar, Ambasadori i Urdhrit Sovran të Maltës në Shqipëri zhvilloi një vizitë kortezie tek Kryetari i Bashkisë Lezhe, z. Pjerin Ndreu.

Lezha është një qytet shumë i rëndësishëm për Urdhrin e Maltës. Në vitin 2017, Organizata Shqiptare e Urdhrit të Maltës përuroi një qendër multidisiplinare për individët me nevoja të veçanta, dhe në veçanti për minoritetet rome dhe egjiptiane. Qendra multidisiplinare mbështetet nga bashkia lokale dhe nga donatorë privatë.

Ambasadori Stefano Palumbo u shpreh i lumtur që u rikthye në Lezhë dhe që mund të vazhdojë të mbështesë komunitetin e Lezhës. Ambasadori dhe Kryetari i Bashkisë ranë dakord për të nxitur bashkëpunimin mes Urdhrit të Maltës dhe Bashkisë Lezhë.

Për nder të heroit kombëtar shqiptar, së bashku me kryebashkiakun Ndreu, Ambasadori Palumbo vendosi kurora me lule në Mauzoleumin e Skënderbeut, ish-Katedralja e Shën Nikollës, në Lezhë. 554 vjet pas vdekjes së tij, ai mbetet figura që shënon vazhdimësinë e kombit shqiptar.

Ambasada e Urdhrit Sovran të Maltës në Shqipëri

“Rruga Abdi Kazazi, 34, H 11, kati 5”, 1010 - Tirana, Albania

Tel: +3554 222 0240 - Email: [email protected]