This website uses technical and assimilated cookies as well as user-profiling third party cookies in a grouped format to simplify online navigation and to protect the use of services. To find out more or to refuse consent to the use of one or any of the cookies, click here . Closing this banner, browsing this page or clicking on anything will be taken as consent to the use of cookies.

Close

News

Ambasadori Stefano Palumbo i bashkohet festimeve me rastin e 30 vjetorit të marrëdhënieve Shqipëri – Seli e Shenjtë

26/11/2021 


Ambasadori Stefano Palumbo dhe bashkëshortja e tij, patën kënaqësinë t’i bashkohen pritjes së organizuar nga Ambasada e Republikës së Shqipërisë pranë Selisë së Shenjtë dhe Urdhrit Sovran të Maltës, me iniciativën e të Ngarkuarës me Punë, Majlinda Dodaj, me rastin e Ditës së Pavarësisë së Shqipërisë dhe 30-vjetorin e vendosjes së marrëdhënieve diplomatike ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Selisë së Shenjtë.

Kryeministri i Republikës së Shqipërisë SH.T.Z. Edi Rama, i shoqëruar nga bashkëshortja zonja Rama dhe djali i tij, si dhe Sekretari i Shtetit i Vatikanit, Shkëlqesia e Tij, Kardinali Pietro Parolin iu bashkuan festimeve. Mes të ftuarve të nderuar ishin edhe Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme, znj. Olta Xhaçka; nënsekretari i Vatikanit për Marrëdhëniet me Shtetet, Imzot. Miroslav Stanislav Wachowski; vlerësuesi për Çështjet e Përgjithshme të Sekretariatit të Shtetit, Imzot Luigi Roberto Cona.

Gjatë fjalës së tij, kardinali shqiptar, eminenca e tij Ernest Simoni, vuri në dukje se, pavarësisht vështirësive gjatë historisë, shqiptarët kanë arritur të sjellin vlerat e tyre më të mira kudo në botë, si bujarinë dhe dialogun ndërfetar.

Me këtë rast Kardinali Parolin mori nderimin më të lartë të kryeministrit shqiptar, Kordonin e Madh me Yllin Benemerenti të modeluar sipas ngjyrave kombëtare shqiptare dhe armëve të Skënderbeut Athleta Christi.

“E kam të vështirë të shpreh mirënjohjen e mjaftueshme për kishën dhe katolikët. Sot më shumë se kurrë dua t’ju falënderoj për vëllazërinë që ka bashkuar Selinë e Shenjtë dhe Republikën e Shqipërisë për 30 vjet”, tha Rama gjatë fjalës së tij.

Kardinali Pietro Parolin falënderoi Ramën për nderimin, duke shtuar se Papati do të vazhdojë të mbështesë dialogun ndërfetar në rrugën e integrimit europian të Shqipërisë.

Vizita zyrtare në Vatikan kishte për qëllim hedhjen e themeleve për një angazhim të përbashkët për marrëveshjen e ardhshme me Spitalin Bambino Gesù në Romë për të lehtësuar trajtimin falas të fëmijëve shqiptarë që vuajnë nga sëmundje të rënda dhe ndërtimin e faltores së parë kushtuar shenjtores Nënë Tereza në Shqipëri përmes dhurimit të një toke në Tiranë nga qeveria shqiptare.

Ambasada e Urdhrit Sovran të Maltës në Shqipëri

“Rruga Abdi Kazazi, 34, H 11, kati 5”, 1010 - Tirana, Albania

Tel: +3554 222 0240 - Email: [email protected]